loading

Baba Ganache aubergine met tahine en knoflook

Categorië

Voorgerecht

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst
  • sap van 1 grote citroen
  • 50 gram tahine (sesampasta)
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1-2 theelepels gemalen komijn
  • zout
  • peper

Recept

2 personen | ca. 10 minuten
 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Prik de aubergines rondom in met een vork (niet schillen dus!), en leg op de bakplaat. Bak de aubergine gedurende 1 uur in de oven. Keer alleen na 30 minuten een keertje om.

3. Laat hierna de aubergines een beetje afkoelen. Snijd vervolgens overlangs door en lepel het vruchtvlees uit de schil.

4. Prak het vruchtvlees vervolgens fi jn in een kom. Je kunt het desnoods ook heel kort ‘pulsen’ in de keukenmachine, want je wilt echt een beetje bite behouden.

5. Voeg hier vervolgens de knofl ook, het citroensap, tahini, en olijfolie aan toe. Breng de Baba Ganoush op smaak met de komijn, zout en peper en bestrooi eventueel met een beetje gehakte verse munt.