loading

Gevulde aubergine met trostomaten uit de oven

Categorië

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 6 trostomaten, in kleine blokjes
  • 1 basilicum, fijngesneden
  • 50 gr paneermeel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 platte peterselie, fijngesneden
  • 70 gr kappertjes
  • 100 gr Pecorino Romano-kaas, geraspt
  • Olijfolie

Recept

6 personen | ca. 45 minuten
 

Bereidingswijze:

1. Doe de aubergines in een ruime pan met kokend water en kook ze zo’n 6 minuten. Giet ze af en laat ze eventjes afkoelen. Haal met een lepel, of als ditmniet lukt met een mesje, een deel van het vruchtvlees eruit. Snijd dit fi jn en
doe in een kommetje.

2. Snijd de tomaten en de knofl ook fi jn. Leg de uitgeholde aubergines in de ovenschaal en verwarm je oven alvast voor op 180 ºC. Doe een fl inke scheut olijfolie in een grote (hapjes)pan en bak hierin de knofl ook even aan. Voeg het fijngesneden vruchtvlees van de aubergine en de blokjes tomaat toe en bak 10 minuutjes op medium vuur totdat het een zacht mengsel is geworden, als een saus met stukjes.

3. Meng ondertussen in een kom het paneermeel, de 2 eieren, de peterselie, basilicum, kappertjes en de helft van de kaas tot een dik, plakkerig mengsel ontstaat. Voeg hieraan het tomaten-aubergine mengsel uit de pan toe en roer even goed door.

4. Vul de aubergines in de ovenschaal met dit mengsel. Bestrooi met de andere helft van de kaas. Bak 20 minuten in de oven en zet daarna nog 5 minuten (indien je deze hebt) de grill-stand van de oven aan om de aubergines mooi
te gratineren met de kaas. Serveer met rijst of couscous en een simpele groene salade.