Kaviaar van ui, olijven, kappertjes en aubergines
Categorië
Bijgerecht
Ingrediënten
- Scheutje olie
- 1 aubergine (in blokjes)
- 1 fijngesnipperde ui
- Halve groene paprika (in blokjes)
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel versgemalen peper
- 1 theelepel oregano
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 10-15 groene olijven (grof gehakt)
- 2 eetlepels kappertjes
Recept
6 personen | ca 45 minuten
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en voeg de aubergine, ui, paprika en knoflook. Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen (wel af en toe doorroeren)
2. Doe de overige ingrediënten erbij en laat (weer af en toe doorroeren) nog een half uurtje zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
- Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Liefst nog een nacht in de koelkast laten staan, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.
3. Serveer op (boeren)brood of een toastje!