loading

Aubergine burger met walnoot en koreander

Categorië

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1-2 sjalotjes
  • 2-3 knoflookteentjes
  • 1 tomaat
  • Een handje vol walnoten kapot geknepen
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • Scheutje sesamolie
  • Takje munt
  • Takje koriander
  • 2 eieren
  • 2 el paneermeel
  • zout en peper naar smaak

Recept

4 personen | ca. 30 minuten
 

Bereidingswijze:

1. Snijd de aubergine na het wassen in dikke plakken. Niet te dun anders krijg je chips. Je kunt ze schillen, maar hoeft niet.  Besprenkel ze met olie en leg ze in de oven voor 15 minuten. Ondertussen snij je alle overige ingrediënten en meng je ze in een kom (behalve de ei en paneermeel!). Voeg de munt en koriander als laatste toe (even afspoelen).

2. Als de aubergine zacht is dan snijd je ze in stukken nadat ze een beetje afgekoeld zijn. Vervolgens meng je ze met de emulsie. Zet de pan met olijf of kokosolie alvast op het vuur.

3. Als laatst meng je de paneermeel en ei met het mengsel. Met zout en peper. Goed roeren zodat alles goed verdeeld is. Maak ronde ballen van het mengsel en leg ze in de pan. Druk ze stevig aan en laat elke kant minstens 5/7 minuten bakken op niet te hoog vuur.